Om

Kari J. Spjeldnæs

Å lese er en av de tingene jeg kan mye om. På KariS.no skriver jeg mest om lesing, men omfattende redaksjons-, markeds- og ledererfaring fra norsk bokbransje kommer nok til syne innimellom. Fra høsten 2020 er jeg stipendiat ved Høyskolen Kristiania/Universitetet i Bergen for å arbeide med en doktorgrad om lesing og digitalisering som en del av prosjektet «Invaderende medier, ambivalente brukere og digital detox», et samarbeid mellom Universitetene i Oslo og Bergen og Høyskolen Kristiania. Etterhvert vil også forskerlivet sette spor på KariS.no.

Å skape resultater sammen med andre er noe av det beste jeg gjør ved siden av å lese og skrive – privat, på jobb, i et styre. Jeg vet mye om betydningen av å bygge et lag og verdien av være flere som arbeider mot samme mål. God forankring av strategier og planer og deling av eierskap til oppgavene som skal løses er en forutsetning for å lykkes både i stor og liten skala.

Jeg har skrevet to bøker: LESE. En liten bok om store opplevelser (Aschehoug 2020) og På ski fordi. Om gleden ved å gå på ski (Pax 2018). Titlene sier sitt, jeg er en leser og skiløper.

Lese kan bestilles som papirbok, e-bok eller lydbok i alle landets bokhandlere, på nett og i butikk – eller her: Lese!

https://www.pax.no/paa-ski-fordi.6150763-331611.html

Finnes også som lydbok:
https://www.lydbokforlaget.no/fakta-og-dokumentar/helse-psykologi-og-selvutvikling/pa-ski-fordi

Og som e-bok:
https://www.norli.no/pa-ski-fordi-1

Artikkel Morgenbladet 11.09.2020:

Kronikk i Dagbladet 16.12.2019:
https://www.dagbladet.no/kultur/leser-aldri-boker-frivillig/71928928?fbclid=IwAR1CKGaVb-IwOR8dQGu_8XmlQNwqrxTocSCLS6Og_c6csT341sPKUhrNJ2w
Kronikk i Aftenposten 19.10.2019