Om

Foto: Hedvig Kolboholen

Litt om meg

Kari J. Spjeldnæs (født 1966): Jeg har alltid vært en leser, har et hovedfag i litteraturvitenskap og over tretti års erfaring fra norsk bokbransje, femten av dem som forlagsdirektør i Aschehoug forlag før jeg bestemte meg for å utfordre meg selv med nye oppgaver. Siden august 2019 har jeg arbeidet med digital tjenesteutvikling sammen med Ida Jackson (se https://idajackson.no/, www.leda.ink) og å skrive bok om å lese som utkommer høsten 2020.

Å lese og å lede er to ting jeg kan mye om. Under KariS.no kommer jeg til å skrive mest om lesing, men omfattende ledererfaring fra norsk bokbransje kommer nok til syne innimellom. Å få til ting og skape resultater sammen med andre er noe av det beste jeg gjør – privat, på jobb, i et styre. Jeg vet mye om betydningen av å bygge et lag og verdien av være flere som arbeider mot samme mål. God forankring av strategier og planer og deling av eierskap til oppgavene som skal løses er en forutsetning for å lykkes både i stor og liten skala.

Boken På ski fordi. Om gleden ved å gå på ski utkom i 2018 (Pax forlag). Tittelen sier sitt, jeg er en godt over gjennomsnittet ivrig skiløper.

https://www.pax.no/paa-ski-fordi.6150763-331611.html

Finnes også som lydbok:
https://www.lydbokforlaget.no/fakta-og-dokumentar/helse-psykologi-og-selvutvikling/pa-ski-fordi

Og som e-bok:
https://www.norli.no/pa-ski-fordi-1
Kronikk i Dagbladet 16.12.2019:
https://www.dagbladet.no/kultur/leser-aldri-boker-frivillig/71928928?fbclid=IwAR1CKGaVb-IwOR8dQGu_8XmlQNwqrxTocSCLS6Og_c6csT341sPKUhrNJ2w
Kronikk i Aftenposten 19.10.2019